Obitelji karaktera

Ima dvije stvari koje smatram da bi trebale nama obiteljima biti najbitnije: 1. da naša djeca ljube Gospodina svim srcem 2. da budu ljudi dobrog karaktera!  Kao vjera i djela (i to je zapravo to- vjera i djela) Jedno bez drugog je mrtvo!

Moj muž je inače pastor u crkvi i nedavno smo naručuli vrlo zanimljivu knjigu iz koje je počeo propovjedati jednom mjesečno upravo zato što je vidio da mi u Hrvatskoj ne znamo odgajati svoju djecu.  Sami nemamo dobrih karaktarnih kvaliteta.  Knjiga se zove: "Postići istinskih uspijeha" (Achieving True Success) Knjiga je napisala jedna organizacija u SAD-u koja se zove "Building Character Cities"(Graditi gradove karaktera).  Njihova namjera je da kroz obitelji mjenjati gradove prema bolje.  Knjiga me je ful ohrabrila i inspirirala!
Mi smo krenuli kao obitelj raditi po toj knjizi (radimo na karakter svaki dan).  Prva kvaliteta je bila Samokontrola i odlučili smo da je puno lakše čitati o gradnju karaktera nego ga provesti u djelu!  hahaha. Ali trudimo se i guramo naprijed.

Stavljam na ovu stranicu linkove sa propovjedima moga muža na toj temi.  Možete slušati mp3 snimke i čitati materijale o tome i također toplo preporučujem knjigu ako čitate engleski.
Ovo učenje je potrebno svima nama (i roditeljima i djeci i samcima).  Mjenjamo sebe, svoju obitelj i mjenjamo društvo, jer na kraju krajeva, društvo su ljudi!

Postići istinski uspijeh 1

Postići istinski uspijeh 2

Nema komentara:

Objavi komentar