Neke besplatne, edukativne stvari!!!


Svi mi volimo besplatne stvari. Kad idemo na sajam ili cak u te vece ducane gdje nekada nude besplatne stvari, cak iako nam ne treba ono sto nude, uzimamo to svejedo jer je BESPLATNO!!!!  Danas ima stvasta besplatno (ili baram skoro besplatno) na netu.  Nema mozda toliko toga na hrvatskom kao sto ima na engleskom jeziku, a sto se tice obrazovnih srestava gotovo nista nema na hrvatskom, ali ima na engleskim stranicama neke stvari koje su zgodne koje ljudi bilo kojeg jezika mogu koristiti. 

Adapted Mind  je matematicka stranica za ucenike koja nudi 30 dana besplantog koristenja- nakon toga kosta 55 kn mjesecno. Osobno mislim da nije skupo u usporedbi, jer koristim tu stranicu skoro svaki dan u sklopu skole.  Zbilja je koristna stranica pogotovo ako djeca trebaju dodatno vjezbati matematiku.
I ljepota toga je da svatko moze koristiti jer su brojevi, brojevi- nema hrvatskih I engleskih brojeva!
J Sadrzaj i matematicke igre su organizirane po razredima i roditelji mogu ili isprintati listove za vjezbanje ili djeca mogu vjezbati on-line i dobiju nagrade (u obliku online naljepnica) za odredenu kolicinu ispravnih odgovora. Stranica sama provjerava njihove odgovore i kaze im da li je odgovor tocan ili netocan.  Ako odgovor nije tocan kaze im zbog cega nije tocan (kako su trebali rijesiti taj zadatak).  Nakraju dana stranica salje e-mail roditeljima s podacima koliko je zdataka rijesavalo I koliko ih je tocno i koliko ih je netocno odgovorilo.  Filip je vrlo tesko vjezbao matematiku, ali ova stranica ga je motivirala jer jedva ceka vidjeti koju ce naljepnicu dobiti.  Puno je naprijedovao otkad je poceo igrati Adapted Mind!



Readinglessons.com  je besplatni program Engleskog jezika.  Uci djecu engleska slova,  fonetiku, slovkanje i citanje po prepoznavanju rijeci.  S te stranice mozete downloadirati cijeli program i ispritati ga. Dobit cete nastavne listove koje mozete printati kao i kartice sa slovima i rijeci, igre i puno toga.  Odlicna resursa.



Amazing Handwriting Worksheets Maker je, takoder odlicna stranica.  Za nas hrvata je koristna vise za stampana velika I mala slova i samo neka pojednina pisana slova zato sto se neka engleska pisana slova drugacije pisu od nasih hrvatskih, ali svejedno nam moze biti vrlo korisna stranica.



Kompas I budilica:  Otkrila sam ovaj crtic na TV programu Bambino.   On je odlican edukatvni crtic pun cinjenica i pokusa.  Filip je upravo iz tog crtica zapamtio neke korisne informacije koje ja uopce nisam znala, npr.- koliko je stupnjeva na sjevenom polu u najhladnijim danima…  Mislim da crtic moze biti vrlo koristan kao dodatak kurikulumu  prirode I drustvo, pa cak fizike i kemije u ranijim razredima.



Uglavnom, ima svasta na internetu sto cak i mi hrvati mozemo koristiti.  Ne mora sve biti na nasem jeziku da bismo iskoristili… 


Primjedbe